Most Americans Can’t Pass This U.S. Citizenship Test

By: Alex Trent | Published: Mar 27, 2024

How much do you know about the United States? This test contains civics questions based on the actual ones those who want to take a naturalization test must answer. An applicant on a real naturalization test must answer an average of six out of 10 questions correctly.

Test your knowledge on these questions to determine just how well you would do on such a test if you ever had to take one.

1. How many amendments of the Constitution have been ratified?

  • A.) 10
  • B.) 30
  • C.) 19
  • D.) 27
Advertisement
A US flag flies in front of the capitol building in DC.

Source: National Archives and Records Administration/Wikimedia

Advertisement

Answer:

D.) 27

Advertisement
The number 27 is made in balloons.

Source: Geert Pieters/Unsplash

2. How many amendments are in the Bill of Rights?

  • A.) 10
  • B.) 12
  • C.) 5
  • D.) 14
Advertisement
A notebook spelling out the duties of an American.

Source: Mick Haupt/Unsplash

Answer:

A.) 10

Advertisement
The number 10 on a sign with a yellow background.

Source: Timo Muller/Unsplash

3. What are the first three words of the US Constitution?

  • A.) In the year
  • B.) We hold these
  • C.) We the People
  • D.) When, in the
A portrait of US President George Washington

Source: Wikimedia

Advertisement

Answer:

C.) We the People

The opening lines of the US Constitution.

Source: National Archives and Records Administration/Wikimedia

Advertisement

4. What is one right not guaranteed by the First Amendment?

  • A.) Bear arms
  • B.) Speech
  • C.) Press
  • D.) Religion
A crowd of people cheering.

Source: Nicholas Green

Advertisement

Answer:

A.) Bear arms

A black colored pistol lying on the ground.

Source: Jay Rembert/Unsplash

Advertisement

5. What economic system best describes the United States?

  • A.) Neolithic
  • B.) Communist
  • C.) Socialist
  • D.) Capitalist
Two people compare notes while their laptops are open.

Source: Scott Graham/Unsplash

Advertisement

Answer:

D.) Capitalist

A line of $100 dollar bills in US currency

Source: Engin Akyurt/Unsplash

Advertisement

6. Which of these is one of the three major branches of the US Government?

  • A.) Authoritative
  • B.) Executive
  • C.) Residential
  • D.) Economic
An American flag flying in the wind.

Source: Jonathan Simcoe/Unsplash

Advertisement

Answer:

B.) Executive

Joe Biden speaks at the 2024 State of the Union Address.

Source: Wikimedia

Advertisement

7. What is the function of the Supreme Court?

  • A.) Enforce laws
  • B.) Create laws
  • C.) Interpret laws
  • D.) Vote on laws
The front entryway to the Supreme Court in Washington D.C.

Source: Claire Anderson/Unsplash

Advertisement

Answer:

C.) Interpret Laws

A gavel resting on a flat marble surface.

Source: Tingey Injury Law Firm/Unsplash

Advertisement

8. How many US Senators are in the government?

  • A.) 50
  • B.) 100
  • C.) 200
  • D.) 535
US Senator Bernie Sanders stares off into the distance at a rally.

Source: Shelley Provost/Wikimedia

Advertisement

Answer:

B.) 100

A sign with the number 100 on it sticking out of green foliage.

Source: Marcel Eberie/Unsplash

Advertisement

9. How often are Senate elections?

  • A.) Every two years
  • B.) Every four years
  • C.) Every six years
  • D.) Every eight years
A person places an envelope during a voting process.

Source: Arnaud Jaeger/Unsplash

Advertisement

Answer:

C.) Every six years

The number six is painted on a blue door.

Source: Clem Onojeghuo/Unsplash

Advertisement

10. How many members are in the House of Representatives?

  • A.) 50
  • B.) 435
  • C.) 100
  • D.) 300
US Senator Nancy Pelosi speaks surrounded by American flags.

Source: US Department of Labor/Wikimedia

Advertisement

Answer:

B.) 435

A road sign for route 435.

Source: Tiemestari/Wikimedia

Advertisement

11. How often are House members elected?

  • A.) Every two years
  • B.) Every four years
  • C.) Every six years
  • D.) Every eight years
Alexandria Ocasio-Cortez looks away from the camera while wearing a white top.

Source: Nrkbeta/Wikimedia

Advertisement

Answer:

A.) Every two years

The number two painted on black concrete.

Source: Possessed Photograph/Unsplash

Advertisement

12. How often is the President elected?

  • A.) Every two years
  • B.) Every four years
  • C.) Every six years
  • D.) Every eight years
A closeup of US President Joe Biden’s hands while he holds a pen.

Source: The White House/Wikimedia

Advertisement

Answer:

B.) Every four years

The number four is drawn in white with a circle around it.

Source: Tim Hufner/Unsplash

Advertisement

13. What among these is the President in charge of?

  • A.) House of Representatives
  • B.) Supreme Court
  • C.) Congress
  • D.) Military
Joe Biden speaks in a microphone at a campaign rally.

Source: Michael Stokes/Wikimedia

Advertisement

Answer:

D.) Military

A military service member sits in front of a door.

Source: Jessica Radanavong/Unsplash

Advertisement

14. Who is second in line to take over the Presidency?

  • A.) Vice president
  • B.) Secretary of State
  • C.) Speaker of the House
  • D.) President pro tempore of the Senate
Joe Biden holds a pen while he signs an executive order.

Source: Adam Shultz/Wikimedia

Advertisement

Answer:

C.) Speaker of the House

The current speaker of the House, Mike Johnson.

Source: United States Congress/Wikimedia

Advertisement

15. Which of these is a real Presidential cabinet position title?

  • A.) Secretary of the Courts
  • B.) Secretary of the Election Integrity
  • C.) Secretary of Foreign Affairs
  • D.) Attorney General
The portrait of President Joe Biden from 2021.

Source: Wikimedia

Advertisement

Answer:

D.) Attorney General

The current Attorney General in the Biden Administration, Loretta Lynch.

Source: United States Department of Justice/Wikimedia

Advertisement